ATOS 5 är den 5’e generationen av ATOS 3D-scanner och är utvecklad för industriellt bruk där höga krav på mätresultat och robusthet gäller. ATOS 5 levererar data med hög precision under korta mättider, även i tuffa miljöer. Resultatet blir pålitliga mätresultat och analysdata.

Olika toleransstandarder finns inbyggda i ATOS Professional och GOM Inspect Professional. Har du många mått på ett gjutgods med toleranser enligt exempelvis DIN_EN_ISO_8062-3 finns det en funktion i ATOS-programvaran som automatiskt sätter toleranserna på ditt scannade gjutgods.

I juli släpptes den nya programvaruversionen som innehåller en hel del nya och förbättrade funktioner. Vi tänkte här kort berätta om några få av dem för ATOS. 

GOM håller ett webinarie där möjligheterna med ARAMIS visas upp för applikationer inom Materialtestning. Webinariet äger rum den 28 juni kl 9.00 eller 18.00. Läs mer om webinariet

3D-scanning och kvalitetskontroll

- 12 juni i Ingvar Kamprad Design Center, Sölvegatan 26, Lund
- 13 juni i Linnéuniversitetet, Hus M - Laboratoriehallen, Stallvägen 39, Växjö
- 14 juni i Yrkeshögskolan, Gammelbackavägen 4B, Karlskoga


Cascade bjuder in till ett Seminarium i 3D-scanning med kvalitetskontroll som tema

Välkommen att besöka oss på affärsracet i Anderstorp den 30-31 maj på Anderstorp Raceway. 
Vi finns i monter D10 där vi visar 3D-scanning och diskuterar kvalitetskontroll.

Control-mässan är den stora mässan för mätteknik i alla former. GOM har i år en monter på 570 m2 där det kommer att visas upp en hel del nyheter. Cascade kommer att ha personer på plats under alla mässdagar.

Cascade ställer ut på mässan SMART Industri i Lilleström utanför Oslo. Mässan startar 17 april och slutar 19 april. Vi visar senaste 3D-scanningsteknik och diskuterar effektiva lösningar för kvalitetskontroll.

Rolls Royce i Barnoldswick har under lång tid använt koordinatmätmaskiner för mätning av jetmotorer. Då inkommande orders har ökat har de blivit tvungna att ta nya steg inom kvalitetskontroll av producerade detaljer.

Det nu installerade mätsystemet från GOM utför 70% av tidigare mätningar med koordinatmätmaskin på 30% av tiden.

I onsdags hade Cascade i Mölndal en Workshop i 3D-mätteknik för Gjuterier. Vi vill härmed tacka alla deltagare och presentatörer för besöket och trevlig samvaro.

GOM med distributörer skall under våren 2018 ha en workshopserie i 3D-Metrologi för gjuteribranschen. Huvudtemat för denna workshop är att visa hur gjuterier kan dra nytta av ny teknik inom kvalitetskontroll mm som GOM erbjuder.

Under workshopen kommer företag i gjuteribranschen att presentera exempel från sin dagliga verksamhet och visa hur de använder 3D-Metrologi. Exempel på användningsområden för 3D-Metrologi är

Det nya mätsystemet ARAMIS SRX har prestanda som kombinerar mycket snabb bildtagning med bilder av hög upplösning. SRX-systemet kan därför utföra höghastighetsanalyser med hög precision. Vill du veta mer om möjligheterna med ARAMIS SRX  kan du läsa om webinariet

ATOS Capsule är framtagen för att leverera bra resultat vid scanning av komplicerade artiklar. Vid mätning av  blanka artiklar eller artiklar med små radier/detaljer krävs att scanningssystemet kan ge ett noggrant och detaljrikt resultat.

Vi på Cascade önskar våra kunder, samarbetspartners och vänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

I år har vi återigen istället för att skicka ut Julkort