Nya ScanBox 6235

Efter att ha levererat över 900 ATOS ScanBox till marknaden släpper nu GOM två nya ScanBox-lösningar. Den ena heter ScanBox 6135 och den andra ScanBox 6235. Båda varianterna kan hantera objekt upp till en storlek av 3,5 meter. Objekten kan väga upp till 5 ton.
Tack vare storleken på mätobjekt kan flera större objekt mätas samtidigt.

Den variant som heter ScanBox 6235 har två mätplatser som betjänas av en robot. Med den här lösningen kan den ena mätplatsen laddas medan den andra mätplatsen används för mätning av roboten. Det här leder till att fler objekt kan mätas effektivare.

OBJ_GRAF-0000016026-XX-001-VIEW (1).jpg

Den nya ATOS 5X sensorn kan användas i båda varianterna av ScanBox. ATOS 5X har en extremt stark ljuskälla vilket leder till att den kan scanna med en stor mätvolym med ytterst kort mättid. Resultatet blir en snabbare och bättre mätning.

Multipartfixturer kan användas för att kunna mäta flera objekt samtidigt vilket gör mätningen mer effektiv. De stora öppningarna medger att mätobjekten kan enkelt laddas på flera olika sätt.

Båda ScanBoxarna är nyckelfärdiga med CE-godkännande och har enbart krav på elström och en förhållandevis liten golvyta.
Ta gärna kontakt med Cascade om du vill veta mer om dessa nya ScanBoxar eller vilka andra färdiga lösningar som finns.

xOBJ_GRAF-0000016416-XX-001-VIEW.jpg
xOBJ_GRAF-0000016418-XX-001-VIEW.jpg


nyheterBörje Larsson