Cascade är sedan 2010 certifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001. Vi har nu även blivit certifierade enligt nya standarder ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015. 

Scania har byggt en helt ny sammansättningsfabrik för hytter i Oskarshamn. Filmen nedan visar på en hög automationsgrad och Cascade är glada att ha kunnat bidra med en leverans av två st ScanBoxar för kvalitetskontroll av singel- och sammansatta detaljer

Volkswagen har byggt en ny fabrik i Września Polen där de har börjat att tillverka den nya transportbilen Crafter. Fabriken byggdes på 23 månader och invigdes 2016. Den har en kapacitet på 100.000 bilar årligen. 

Cascade ställer ut på mässan Plastteknik Nordic i Malmö den 17-18 maj. Vi visar nya ATOS Capsule-systemet plus automatiserad 3D-scanning i ATOS ScanBox.

Välkommen att besöka oss i monter A10.

För första gången anordnar nu GOM en tävling i 3D-scanning där vinnande team vinner 3.000 EUR. Tävlingen går ut på att med ett ATOS-system skapa det mest spännande och intressanta labexperimentet. Tanken är att experimentet skall skapa intresse för 3D-scanningstekniken genom kreativt skapande av en applikation.

Mässan Control i Stuttgart äger i år rum den 9-12 maj. Control-mässan är den stora samlingsplatsen för produkter inom kvalitetskontroll. GOM har i år ökat ut sin mässmonter till 570 m2 och visar upp alla sina produkter inom optisk mätteknik. Speciellt fokus detta år är automatiserad 3D-scanning för kvalitetskontroll.

3D-scanning har funnits på marknaden sedan mitten av 90-talet. Cascade har varit en partner till GOM sedan 1999. Vi har under den här tiden sett att tekniken gått framåt men frågan är hur innovativa har GOM varit? Vad har GOM varit först med inom 3D-scanningsområdet.

Den nya produkten används för kvalitetssäkring av små till medelstora detaljer och utmärker sig genom sin höga precision och möjlighet att fånga små detaljer. ATOS Capsule används, till exempel för första artikelinspektion av kugghjul, turbinblad och medicinska detaljer. 

Företaget Mätteknik i Gnosjö (MIG) ingår numera i Cascade vilket innebär att både kompetens och erbjudanden till både Cascades- och MIG-kunder ökas inom kvalitetskontroll och mätteknik. MIG tar med sig ett stort kunnande inom mätteknik och har egen mätutrustning i Gnosjö. 

Vi på Cascade önskar våra kunder, samarbetspartners och vänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

Tunekipet var det första vikingaskepp som grävdes fram och på den tiden var arkeologerna inte lika noggranna som de är idag vilket ledde till att skeppet fick en del skador. Sedan några år har Vikingskipmuseet använt ATOS 3D-scanners från GOM för att noggrant dokumentera de skepp som finns här plus alla de andra hundratals föremål från vikingatiden. 

Vår workshop "Kvalitetskontroll av mindre detaljer" som vi höll 19/10 blev välbesökt. Vi vill här tacka alla deltagare för intresset av Optisk mätteknik.

GOM har tagit fram ett utbildningsmaterial som innehåller teoretiska- och praktiska övningar inom materialtestning. I paketet ingår även GOM Correlate vilket är en gratis programvara för Digital Image Correlation ( DIC ) och 3D-rörelseanalyser. 

GOM håller just nu på att flytta sitt huvudkontor till en ny byggnad som ligger i den södra delen av Braunschweig. Tidigare var verksamheten spridd på några olika adresser i Braunschweig men nu samlas allt inom ett område på 8 hektar. 

GOM har tagit fram ett nytt koncept med namnet Robogrammetry när det gäller 3D-scanning av större komponenter som karosser etc. Utmaningen har varit att finna en metod som innebär att scanningen kan göras noggrann med så lite preparationsarbete som möjligt. 

Nu har GOM släppt ett nytt ARAMIS-system för testning i 3D och prissättningen är för den lilla plånboken. Systemet innhåller kameror på 2,3 MPixel vilka kan arbeta vid 100-130 Hz bildtagning med fullt antal pixlar och med en 1/4 av antalet pixlar kan systemet ta bilder vid 450 Hz. Kamerorna är av CMOS typ och har USB3 kommunikation.

GOM har från och med nu gått över till att varje sommar släppa en ny programvaruversion som får namnet det år versionen släpps vilket innebär att årets nya version på programvara heter 2016.

GOM har från och med nu gått över till att varje sommar släppa en ny programvaruversion som får namnet det år versionen släpps vilket innebär att årets nya version på programvara heter 2016.
För området Testning har ARAMIS 2016 fått en hel del nyheter vilka vi här kortfattat beskriver.

Det finns tre stora tillverkare av växelkomponenter till cyklar i världen (Shimano, SRAM och Campagnolo) där SRAM är en med ca 3.500 anställda. Alla som cyklar vet hur viktigt det är att växlarna fungerar som de skall och då är det viktigt att komponenterna håller hög klass vilket medför att de har toleranser som måste kontrolleras på ett bra sätt.

En av finesserna med en ATOS ScanBox är "Auto Teaching". "Auto Teaching" är en mycket kraftfull samling av funktioner för att göra programmeringen av en automatisk 3D-scanning så enkel och riktig som möjligt och innebär i korthet följande