SRAM

Kolme suurinta polkupyörien voimansiirtokomponenttien valmistajat ovat Shimano, SRAM ja Campangnolo, joista SRAM:lla on n. 3500 työntekijää. Kaikki jotka pyöräilevät tietävät kuinka tärkeää on, että vaihteet toimivat moitteettomasti. Korkean laadun saavuttamiseksi vaaditaan pieniä toleransseja ja niiden tarkastaminen vaatii oikeanlaista tarkastustapaa.

Esimerkkinä SRAM:n tuotteista on ajankohtainen SRAM:n valmistama yksiosainen takapyörän kasetti.

 

Kuvassa näkyy haastavan jyrsintätehtävän poistettava materiaali.

 

Piirustuksessa näkyvän ”mittametsän” kaikkien mittojen mittaaminen perinteisillä menetelmillä on hyvin haastavaa.

 

Valmiin kasetin tarkastamiseen SRAM käyttää ATOS-järjestelmää jonka avulla skannattu digitaalinen kasetti verrataan kappaleen CAD-malliin. Näin SRAM saa hyvän käsityksen siitä, että pysyykö valmistettu kasetti toleransseissa. Nopeaa ja helppoa laadunvarmistusta.

 

 

Lisäksi SRAM käyttää ATOS-järjestelmää Geometriseen tolerointiin yksityiskohdista, joiden mittaaminen on vaikeaa perinteisillä menetelmillä.

 

 

Uuden mittauskäytännön ansiosta SRAM on saanut laadunvalvontatyökalun, jonka avulla on helppoa tarkastaa tuotteita yksityiskohtaisesti tavalla joka ei aiemmin ollut mahdollista. Samalla on käynyt ilmi, että GOM:n tapa viestiä mittaustuloksia on paras mikä SRAM:lla on koskaan ollut.

June 23, 2016

 

 

uutisetJohan Lundell