ATOS Tech Day 2019 fokuserar på det senaste inom 3D-mätning av gasturbinprodukter och applikationer för flyg- och turbinindustrin. GOM presenterar även en ny 3D-scanner anpassad för

Teknologier och trender inom “Digital Image Correlation” visas upp under en dag hos GOM den 24 september. Fokus för Tech Day kommer att vara den nya utvecklingen som skett inom 3D-testning för

I början av februari hade vi en så stor uppslutning på seminariet i Mölndal att vi i Västerås den 24 april åter demonstrerar Model Based Definition (MBD) processen, från en tydlig toleransspecifikation, balansering av kvalitet och produktionskostnaden till inscanning, automatisk mätning och avvikelserapport.

Välkommen att deltaga i vår Workshop “Plastic Knowledge Day 2019” den 10 april, 2019 hos Cascade Control AB, Metangatan 3 i Mölndal.
Plastindustrin tillhandahåller innovativa produkter för en mängd olika applikationer. GOM skapar internationella standarder inom optisk 3D-metrologi. Plastics Knowledge Day 2019 samlar specialister från plastindustrin och experter från optisk mätteknik under en endagarsövning. Denna tillställning blir en mötesplats för industrin att utbyta kunskaper och erfarenheter.

Cascade kommer att delta på mässan Advanced Engineering i Mölndal den 27-28 mars. Vi visar upp det senaste nyheterna inom 3D-scanning och kvalitetskontroll. Både manuella och helauatomatiska 3D-scanningssystem kommer att vara på plats i vår monter B:16.

Användarna av GOM-system blir allt fler och vi kommer framöver därför att även ha schemalagda kurser. Cascade har därför lagt upp ett schema för kurser i GOM-system enligt nedan för 2019.

Gratisprogramvaran GOM Inspect har laddats ned mer än 150.000 gånger och används för hantering av 3D-scannad data och för att mäta och skapa inspektionsrapporter mellan CAD och 3D-scanningar. Cascade håller endagarskurser i hur man kommer igång och använder programvaran.

Kurstillfällen för 2019 är 26 februari, 14 maj, 3 september och 5 november.

Vi på Cascade önskar våra kunder, samarbetspartners och vänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

I år har vi istället för att skicka ut julkort skänkt en gåva till Stadsmissionen som vi tycker gör ett mycket bra arbete för utsatta och barn.

Cascade visar upp nya ATOS-system i såväl manuella som automatiska stationer för kvalitetskontroll på mässan Elmia Subcontractor 13-16 november.
Vi finns i dels monter A01:30 och dels i monter C01:45 (Gnosjöregionen).

Vi hade flertalet besökare hos oss i onsdags när under några timmar berättade om nyheter från GOM och visade nya system plus en hel del andra applikationer på ARAMIS och ATOS-system.

GOM håller ett webinarie där möjligheterna med ARAMIS visas upp för applikationer inom Materialtestning. Webinariet äger rum den 28 juni kl 9.00 eller 18.00. Läs mer om webinariet

3D-scanning och kvalitetskontroll

- 12 juni i Ingvar Kamprad Design Center, Sölvegatan 26, Lund
- 13 juni i Linnéuniversitetet, Hus M - Laboratoriehallen, Stallvägen 39, Växjö
- 14 juni i Yrkeshögskolan, Gammelbackavägen 4B, Karlskoga


Cascade bjuder in till ett Seminarium i 3D-scanning med kvalitetskontroll som tema

Välkommen att besöka oss på affärsracet i Anderstorp den 30-31 maj på Anderstorp Raceway. 
Vi finns i monter D10 där vi visar 3D-scanning och diskuterar kvalitetskontroll.