GOM har tagit fram en ny sensor med kort mätavstånd vilket passar bra till bland annat mätning av blad och liknande detaljer. ATOS 5 Airfoil levererar mycket exakt mätdata på kort tid. Sensorn fungerar

En del 3D-scanning kräver att detaljen sprayas före scanningen. Cascade kan nu meddela att vi är distributör för AESUB blue vilken är den bästa försvinnande spray vi funnit på marknaden. Användningen av en försvinnade spray förenklar denna process betydligt då detaljen inte

Alldeles nyligen släppte GOM årets programvaruversion. Denna utgåva med namnet 2019 innehåller en mängd nyheter och förbättringar. Dessa nyheter finns i korthet beskrivna på 206 powerpoint-sidor. Nedan tar vi upp ett urval av nyheterna:

Fixturer för mätning av komponenter har funnits i alla tider där fixturen bland annat ser till att komponenten som skall mätas har rätt form. Nu behövs inte den normala fixturen i och med införandet av Virtuella fixturer.

Cascade önskar alla en trevlig midsommarhelg och en bra sommar. Vi har öppet under hela sommaren för att kunna hjälpa våra kunder och ge support.

Vikingskipmuseet i Oslo har under många år 3D-scannat föremål med ATOS-system från vikingatiden. Det är en stor mängd föremål de har scannat, från de stora välbevarade vikingaskeppen till mindre föremål som hittats tillsammans med skeppen.

Efter att ha levererat över 900 ATOS ScanBox till marknaden släpper nu GOM två nya ScanBox-lösningar. Den ena heter ScanBox 6135 och den andra ScanBox 6235. Båda varianterna kan hantera objekt upp till en storlek av 3,5 meter.

Vi på Cascade önskar våra kunder, samarbetspartners och vänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

I år har vi istället för att skicka ut julkort skänkt en gåva till Stadsmissionen som vi tycker gör ett mycket bra arbete för utsatta och barn.

ATOS Compact Scan (ATOS CS) har uppdaterats med två nya kameraalternativ. Nu gäller kameror med 12 MPixel eller 8 MPixel. Med de nya kamerorna blir ATOS CS smidigare att använda då du kan scanna detaljer med större mätarea och få en bra punkttäthet.

ATOS 5 är den 5’e generationen av ATOS 3D-scanner och är utvecklad för industriellt bruk där höga krav på mätresultat och robusthet gäller. ATOS 5 levererar data med hög precision under korta mättider, även i tuffa miljöer. Resultatet blir pålitliga mätresultat och analysdata.

I juli släpptes den nya programvaruversionen som innehåller en hel del nya och förbättrade funktioner. Vi tänkte här kort berätta om några få av dem för ATOS. 

Rolls Royce i Barnoldswick har under lång tid använt koordinatmätmaskiner för mätning av jetmotorer. Då inkommande orders har ökat har de blivit tvungna att ta nya steg inom kvalitetskontroll av producerade detaljer.

Det nu installerade mätsystemet från GOM utför 70% av tidigare mätningar med koordinatmätmaskin på 30% av tiden.

ATOS Capsule är framtagen för att leverera bra resultat vid scanning av komplicerade artiklar. Vid mätning av  blanka artiklar eller artiklar med små radier/detaljer krävs att scanningssystemet kan ge ett noggrant och detaljrikt resultat.

Ni kanske har sett filmen från Vattenfall i sociala medier den senaste tiden där Ringhals söker Trainees. Projektet Cascade och Ringhals startade för snart 10 år sedan tillhör ett av de mest intressanta vi råkat ut för.

På onsdag den 13 september kan det eventuellt vara svårt att nå vårt växelnummer då vi den dagen flyttar till ny adress. Prova gärna att ringa våra direktnummer om det inte blir svar på vårt växelnummer.

I juli släppte GOM årets stora programvaruversion med namnet "2017". Version 2017 innehåller en hel del nyheter och förbättringar som exempel:

Vi på Cascade önskar dig en trevlig sommar och hoppas att vädret blir bra där du är. De flesta på Cascade har ledigt under olika perioder under sommaren men vi kommer att ha personal på plats hela sommaren för att bland annat sköta supporten mot våra kunder.