Nya ScanBoxar från GOM, 7+8-serien

Efter succen med en bra bit över 300 ScanBox levererade visade GOM i förra veckan de två nya ScanBox-serierna 7 och 8. De nya serierna 7 och 8 finns redan i drift hos ett antal olika kunder.

Utmärkande för nya 7 och 8 serien är att de kan kontrollera större föremål än tidigare och att de bygger på en ny metod där roboten inte bara går på en horisontal räls utan roboten kan även gå vertikalt på en lyft vilket innebär att den här robotlösningen får 8 axlar. Fördelen med denna lösning är att en mindre robot kan användas för att även enkelt kunna komma in i en bilkaross och scanna och en mindre horisontell räls erfordras vilket leder till en lägre utgift och mindre yta för cellen.

7-serien

finns i två varianter och har en robot med ATOS-scanner och kan scanna storlekar på ett eller flera objekt upp till en bilsida plus att den även kan utrustas med ett rotationsbord på sidan för att dessutom kunna scanna föremål upp till 3 meter.

8-serien

finns i tre varianter och har 2 robotar med ATOS-scanner vilka arbetar simultant och levererar en datamodell. Objekten i denna kan vara i en storlek på upp till 6x2,5 meter. Även den här varianten av ScanBox kan utrustas med rotationsbord, ett eller två stycken. Tack vare den här nya mätcellen tar inmätningen av en bilkaross avsevärt kortare tid än om den hade kontrollerats med en CMM.

För att få en inblick i hur dessa nya ScanBoxar fungerar kan du titta på videon nedan.