Volkswagen har byggt en ny fabrik i Września Polen där de har börjat att tillverka den nya transportbilen Crafter. Fabriken byggdes på 23 månader och invigdes 2016. Den har en kapacitet på 100.000 bilar årligen. 

Cascade ställer ut på mässan Plastteknik Nordic i Malmö den 17-18 maj. Vi visar nya ATOS Capsule-systemet plus automatiserad 3D-scanning i ATOS ScanBox.

Välkommen att besöka oss i monter A10.

Öppet hus hos MIG

När: 23 maj, 2017
Tid: 8.00 till 10.00 alternativt 15.00 till 17.00 med kaffe och macka
Var: Mätteknik i Gnosjö, Anderstorpsvägen 2

När: 1 juni, 2017
Tid: 10.00 till 15.30 inkl kaffe och lunch
Var: Cascade, Argongatan 30, Mölndal

Välkommen att deltaga i vår workshop där vi och kunder delar med oss våra erfarenheter av Digital Image Correlation. Under workshopen finns det möjlighet att dels lyssna på föredrag, utbyta erfarenheter och se lösningar i verkligheten vid 4 st olika visningsstationer

För första gången anordnar nu GOM en tävling i 3D-scanning där vinnande team vinner 3.000 EUR. Tävlingen går ut på att med ett ATOS-system skapa det mest spännande och intressanta labexperimentet. Tanken är att experimentet skall skapa intresse för 3D-scanningstekniken genom kreativt skapande av en applikation.

Cascade ställer ut på mässan Automation Syd 2017 i Malmö. Mässan äger rum den 29-30 mars på Malmömässan.
Vi visar upp den nya noggranna ATOS Capsule 3D-scannern plus ATOS ScanBox i monter A18.

Mässan Control i Stuttgart äger i år rum den 9-12 maj. Control-mässan är den stora samlingsplatsen för produkter inom kvalitetskontroll. GOM har i år ökat ut sin mässmonter till 570 m2 och visar upp alla sina produkter inom optisk mätteknik. Speciellt fokus detta år är automatiserad 3D-scanning för kvalitetskontroll.

3D-scanning har funnits på marknaden sedan mitten av 90-talet. Cascade har varit en partner till GOM sedan 1999. Vi har under den här tiden sett att tekniken gått framåt men frågan är hur innovativa har GOM varit? Vad har GOM varit först med inom 3D-scanningsområdet.

Alla kanske inte känner till att det finns en del intressanta funktioner i ARAMIS- och PONTOS-systemen. Funktioner som att

Justera fixpunkter till givna koordinater

Inspektera detaljer med GOM Touch Prope

Positionera elementen vid en svetsmontering

Positionera gjutämnen på en fräsmaskin

Justera maskiner och robotar

mm

Cascade kommer att hålla en endagarsutbildning i gratisprogramvaran GOM Inspect under följande datum under 2017: 16 mars, 11 maj, 31 augusti och 9 november
 

Den nya produkten används för kvalitetssäkring av små till medelstora detaljer och utmärker sig genom sin höga precision och möjlighet att fånga små detaljer. ATOS Capsule används, till exempel för första artikelinspektion av kugghjul, turbinblad och medicinska detaljer. 

Företaget Mätteknik i Gnosjö (MIG) ingår numera i Cascade vilket innebär att både kompetens och erbjudanden till både Cascades- och MIG-kunder ökas inom kvalitetskontroll och mätteknik. MIG tar med sig ett stort kunnande inom mätteknik och har egen mätutrustning i Gnosjö. 

Vi på Cascade önskar våra kunder, samarbetspartners och vänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

Tunekipet var det första vikingaskepp som grävdes fram och på den tiden var arkeologerna inte lika noggranna som de är idag vilket ledde till att skeppet fick en del skador. Sedan några år har Vikingskipmuseet använt ATOS 3D-scanners från GOM för att noggrant dokumentera de skepp som finns här plus alla de andra hundratals föremål från vikingatiden. 

Nu har du chansen att lära dig mer om Form & Läge eller GD&T som det heter på ett annat språk. GOM bjuder in till webinar där de berättar och visar mer om GD&T.

Nu är det dags för mässan Elmia Subcontractor i Jönköping den 8-11 november. Cascade visar i år manuella- och automatiska ...