GOM med distributörer skall under våren 2018 ha en workshopserie i 3D-Metrologi för gjuteribranschen. Huvudtemat för denna workshop är att visa hur gjuterier kan dra nytta av ny teknik inom kvalitetskontroll mm som GOM erbjuder.

Under workshopen kommer företag i gjuteribranschen att presentera exempel från sin dagliga verksamhet och visa hur de använder 3D-Metrologi. Exempel på användningsområden för 3D-Metrologi är

Det nya mätsystemet ARAMIS SRX har prestanda som kombinerar mycket snabb bildtagning med bilder av hög upplösning. SRX-systemet kan därför utföra höghastighetsanalyser med hög precision. Vill du veta mer om möjligheterna med ARAMIS SRX  kan du läsa om webinariet

ATOS Capsule är framtagen för att leverera bra resultat vid scanning av komplicerade artiklar. Vid mätning av  blanka artiklar eller artiklar med små radier/detaljer krävs att scanningssystemet kan ge ett noggrant och detaljrikt resultat.

Vi på Cascade önskar våra kunder, samarbetspartners och vänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

I år har vi återigen istället för att skicka ut Julkort

GOM Inspect får fler och fler användare. Gratisprogramvaran har blivit ett viktigt verktyg för de som
- vill ta del av illustrativa mätrapporter
- vill kommunicera ut lättbegripliga mätresultat inom och utom den egna organisationen
- själv önskar skapa enkla eller avancerade mätrapporter
- önskar hantera 3D-scanningsdata

Årets Elmia Subcontractor i Jönköping äger rum den 14-17 november. Vi kommer i år att visa upp en automatisk lösning för kvalitetskontroll i 3D och manuella 3D-scanningssystem. Du finner oss i monter A01:30.

ATOS fick förra året flera bra funktioner för att mäta Gap & Flush. Funktionerna är logiska och visar resultaten på ett enkelt och lättfattligt sätt. Filmen nedan visar strategin bakom funktionerna, arbetsgång och resultat.

Ni kanske har sett filmen från Vattenfall i sociala medier den senaste tiden där Ringhals söker Trainees. Projektet Cascade och Ringhals startade för snart 10 år sedan tillhör ett av de mest intressanta vi råkat ut för.

På onsdag den 13 september kan det eventuellt vara svårt att nå vårt växelnummer då vi den dagen flyttar till ny adress. Prova gärna att ringa våra direktnummer om det inte blir svar på vårt växelnummer.

GOM har under mer än 15 års tid haft ett användarmöte kallat ”GOM user meeting”. Användarmötet har under senare år mer uppfattats som en konferens varför namnet har ändrats till ”GOM 3D Metrology Conference 2017” och därmed är den även öppen för personer som inte är användare.

I juli släppte GOM årets stora programvaruversion med namnet "2017". Version 2017 innehåller en hel del nyheter och förbättringar som exempel:

Vi på Cascade önskar dig en trevlig sommar och hoppas att vädret blir bra där du är. De flesta på Cascade har ledigt under olika perioder under sommaren men vi kommer att ha personal på plats hela sommaren för att bland annat sköta supporten mot våra kunder.

Cascade är sedan 2010 certifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001. Vi har nu även blivit certifierade enligt nya standarder ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015. 

Scania har byggt en helt ny sammansättningsfabrik för hytter i Oskarshamn. Filmen nedan visar på en hög automationsgrad och Cascade är glada att ha kunnat bidra med en leverans av två st ScanBoxar för kvalitetskontroll av singel- och sammansatta detaljer