Alldeles nyligen släppte GOM årets programvaruversion. Denna utgåva med namnet 2019 innehåller en mängd nyheter och förbättringar. Dessa nyheter finns i korthet beskrivna på 206 powerpoint-sidor. Nedan tar vi upp ett urval av nyheterna:

Fixturer för mätning av komponenter har funnits i alla tider där fixturen bland annat ser till att komponenten som skall mätas har rätt form. Nu behövs inte den normala fixturen i och med införandet av Virtuella fixturer.

ATOS Tech Day 2019 fokuserar på det senaste inom 3D-mätning av gasturbinprodukter och applikationer för flyg- och turbinindustrin. GOM presenterar även en ny 3D-scanner anpassad för

Teknologier och trender inom “Digital Image Correlation” visas upp under en dag hos GOM den 24 september. Fokus för Tech Day kommer att vara den nya utvecklingen som skett inom 3D-testning för

Cascade önskar alla en trevlig midsommarhelg och en bra sommar. Vi har öppet under hela sommaren för att kunna hjälpa våra kunder och ge support.

Vikingskipmuseet i Oslo har under många år 3D-scannat föremål med ATOS-system från vikingatiden. Det är en stor mängd föremål de har scannat, från de stora välbevarade vikingaskeppen till mindre föremål som hittats tillsammans med skeppen.

Efter att ha levererat över 900 ATOS ScanBox till marknaden släpper nu GOM två nya ScanBox-lösningar. Den ena heter ScanBox 6135 och den andra ScanBox 6235. Båda varianterna kan hantera objekt upp till en storlek av 3,5 meter.

I början av februari hade vi en så stor uppslutning på seminariet i Mölndal att vi i Västerås den 24 april åter demonstrerar Model Based Definition (MBD) processen, från en tydlig toleransspecifikation, balansering av kvalitet och produktionskostnaden till inscanning, automatisk mätning och avvikelserapport.

Välkommen att deltaga i vår Workshop “Plastic Knowledge Day 2019” den 10 april, 2019 hos Cascade Control AB, Metangatan 3 i Mölndal.
Plastindustrin tillhandahåller innovativa produkter för en mängd olika applikationer. GOM skapar internationella standarder inom optisk 3D-metrologi. Plastics Knowledge Day 2019 samlar specialister från plastindustrin och experter från optisk mätteknik under en endagarsövning. Denna tillställning blir en mötesplats för industrin att utbyta kunskaper och erfarenheter.

Cascade kommer att delta på mässan Advanced Engineering i Mölndal den 27-28 mars. Vi visar upp det senaste nyheterna inom 3D-scanning och kvalitetskontroll. Både manuella och helauatomatiska 3D-scanningssystem kommer att vara på plats i vår monter B:16.

Användarna av GOM-system blir allt fler och vi kommer framöver därför att även ha schemalagda kurser. Cascade har därför lagt upp ett schema för kurser i GOM-system enligt nedan för 2019.

Gratisprogramvaran GOM Inspect har laddats ned mer än 150.000 gånger och används för hantering av 3D-scannad data och för att mäta och skapa inspektionsrapporter mellan CAD och 3D-scanningar. Cascade håller endagarskurser i hur man kommer igång och använder programvaran.

Kurstillfällen för 2019 är 26 februari, 14 maj, 3 september och 5 november.

Vi på Cascade önskar våra kunder, samarbetspartners och vänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

I år har vi istället för att skicka ut julkort skänkt en gåva till Stadsmissionen som vi tycker gör ett mycket bra arbete för utsatta och barn.

ATOS Compact Scan (ATOS CS) har uppdaterats med två nya kameraalternativ. Nu gäller kameror med 12 MPixel eller 8 MPixel. Med de nya kamerorna blir ATOS CS smidigare att använda då du kan scanna detaljer med större mätarea och få en bra punkttäthet.